bedste gulvslibning

Efterbehandling af trægulv

Efterbehandling af trægulv

Trægulve. De er smukke og meget populære, når det komme til dansk indretning. Derudover kan man virkelig gøre dem personlige, afhængig af hvilken efterbehandling, man vælger.

Desværre kan selv de smukkeste trægulve, begynde at se trætte og slidte ud, som tiden går. Heldigvis kan det godt løses. Gulvafslibning og efterbehandling kan nemlig være din løsning, da de går hånd i hånd. Det er dog vigtigt, at du overvejer, hvilket efterbehandling, der er rigtig for dig. Valget af efterbehandling vil nemlig have ret stor indflydelse på, hvordan dit gulv ender med at se ud men endnu vigtigere, hvordan det vil se ud.

Hvad skal du vælge af efterbehandling?

Det er ret afgørende, hvad du vælger, af efterbehandling. Der findes en del forskellige, så som lud, lak, olie og sæbe og de har alle hver deres fordele og ulemper. Hvis det er første gang, du skal have slebet gulv, og vælge efterbehandling, så kan det være godt at spørge om hjælp fra en professionel. Der er altså ingen grund til at give fortabt endnu. Det er dog virkelig vigtigt, at du tænker over, hvad der er vigtigst for dig. Er det vigtigt, at det er nemt at vedligeholde? Skal det have et naturligt og råt look? Fortæl om dine ønsker, og så kan de hjælpe dig.

Værd at vide efter din efterbehandling

Du skal være opmærksom på, at du ikke må betræde dit trægulv, når det har fået sin efterbehandling. Du skal altså væbne dig med tålmodighed. Det er dog ofte forskelligt, hvor længe gulvet skal lades være i fred, men du kan altid spørge personen, der har udført jobbet.

Du skal også være opmærksom på, at vedligeholde dit trægulv korrekt. Vedligeholdelsen afhænger nemlig af, hvilken efterbehandling, du har valgt, og det har meget at sige, om det er behandlet med olie, lak eller lud.