stubfræsning

Sådan fjerner du en træstub

Sådan fjerner du en træstub

Når du har fældet et træ står der typisk en stub tilbage i jorden. Denne stub kan være til gene fremadrettet, og kan hurtigt være et problem når den skal fjernes. Her i indlægget kommer vi ind på, hvordan du nemmest får fjernet en stub fra jorden.

Få stubben fræset

Hvis stubben du skal have fjernet stammer fra et nogenlunde stort træ, så kan det være en idé at få den fræset. Når den bliver fræset bliver det gjort så langt ned til jorden som muligt, så der kan vokse græs og andet grønt oven på den. På den måde kan stubbens rester bruges som gødning samtidig med, at du kan få præcis det udtryk du ønsker i haven.

At fræse en stub er ikke så ligetil, og derfor er det en god idé at gøre brug af en professionel til opgaven. Her foreslår vi, at du finder en i lokalområdet, som kan hjælpe med opgaven. Det kan f.eks. være stubfræsning i VestHimmerland.

Grav stubben op

Stammer stubben fra et træ, som ikke kræver at den bliver fræset væk, så kan det være en mulighed, at du graver stubben op. Alt afhængig af størrelse, så kan det gøres med håndkraft.

Hvis stubben har en størrelse, så du ikke kan grave den op med skovl og spade, så skal du bruge noget maskineri der kan, dette kan du leje og selv gøre det, eller også kan du hyre nogen til denne opgave.

Når en stub graves op, så er det vigtigt at være forberedt til efterfølgende. En stub har som regel et stort rodnet, og derfor kan det være en større opgave at få den fjernet. Vi anbefaler derfor, at man har jord liggende klar til når stubben er taget op.

På den måde kan du få et flot resultat, og begynde at plante de planter eller græs du ønsker på pladsen hvor den var.