skorstensfejer

Gør din brændeovn klar til vinter

Gør din brændeovn klar til vinter

Med efterår og vinter på vej, skal vi også til at klargøre vores brændeovne, så de fungerer som de skal på de kolde aftener. En brændeovn skal gerne vedligeholdes løbende, så den fungerer optimalt. Her i indlægget får du nogle råd til, hvordan du kan forberede din brændeovn.

Giv den en rengøring

Hvis du ikke har brugt din brændeovn siden sidste vinter, så kan det være en god idé at få den gjort rent. Med en rengøring kan du fjerne gammelt ask, sod og hvad der ellers er af skidt, som kan være et irritationsmoment senere på året. En rengøring behøver ikke tage lang tid, og kan oftest klares med en omgang rent vand, en klud og en støvsuger.

Få tjekket skorstenen

Inden du begynder at fyre op, kan det være en god idé at få tjekket skorstenen. Hvis du ikke har brugt ovnen i en længere periode, så er det en god idé at få en skorstensfejer ud, som kan tjekke at alt er som det skal være. Over sommeren kan der sagtens have været en fugl der mente der skulle bygges rede, der kan stadig være en fugl der har rede og så meget andet.

Ved at bestille en skorstensfejer, kan du sikre dig for, at der ikke er noget som blokerer for skorstenen. Derudover kan den få en rengøring, så den er frisk og klar til vinteren. En skorstensfejer har udstyret i orden, og kan derfor på en mere sikker måde tjekke skorstenen, end hvis du selv sprang ud i det. Derfor anbefaler vi ikke, at du selv klatrer op på taget og giver det et kig. Oftest har du heller ikke værktøjet der skal bruges til at rense skorstenen, hvis der sidder noget et stykke nede i den. Så slip for farer, og slip for spildt tid! Bestil en skorstensfejer.