Lækagesporing

Tre forskellige former for lækagesporing – hvilken er den rette for dig?

Tre forskellige former for lækagesporing – hvilken er den rette for dig?

Hvis der er en læk på et af dine vandrør i din bolig, har du brug for lækagesporing. Dermed er det muligt rimelig præcist at sige, hvor lækagen er henne. Det er en stor fordel i forhold til, hvor det er nødvendigt at bryde væggen eller gulvet op for at reparere lækagen. Jo mindre det er nødvendigt at bryde op, des billigere bliver det selvfølgelig for dig. 

Der findes overordnet tre forskellige måder at udføre lækagesporing på. Her kommer vi ind på alle tre. Vi tager udgangspunkt i de former for lækagesporing, som de udfører hos Aarhus Termografi. Det er et firma med mange års erfaring inden for lækagesporing på blandt andet vandrør og varmerør. Se mere her

Sporing med isotopvæske

Den mest effektive måde at udføre sporing på er med isotopvæske. I det tilfælde bliver det brugt Brom82 til sporingen. Det kan bruges i varmerør og vandrør, der ligger over jorden. Det er muligt at sige med nogle meget få centimeters nøjagtighed, hvor lækagen er. Det er derfor klart en fordel for dig, at du anvender denne form for sporing, hvis det er muligt for dig. 

Sporing med sporingsgas

Under jorden er det ikke muligt at udføre sporing med isotopvæske. Der er det i stedet nødvendigt at udføre sporing med sporingsgas. Det er ikke lige så nøjagtigt som væsken, men det er stadig muligt med en nøjagtighed på en halv til en hel meter at sige, hvor lækagen er. 

Sporing med termografiudstyr 

I nogle tilfælde vil det også være muligt at udføre sporing med termografiudstyr. Det kan måle selv meget små temperaturforskelle. Det kan derfor særligt bruges til isoleringskontrol. 

Det er selvfølgelig ikke dig, der behøver at tage stilling til, hvilken form for sporing der er den rette. Hvis du henvender dig til Aarhus Termografi, skal de nok komme ud og vurdere, hvilken form for sporing der skal bruges.