bådudstyr

Disse ting skal du have, når du skal købe en båd

Disse ting skal du have, når du skal købe en båd

advertorial

Hvis du overvejer at købe en ny båd, så er der en masse ting du skal sikre dig, inden du gør dette. Det kræver meget at vedligeholde en båd, og der er en masse regler, der skal overholdes. Vi har lavet en liste med tre ting, du skal have styr på, inden du investerer i en båd. Hvis du vil vide mere, så kan du læse med her. 

Sikkerhed

På en båd er det vigtigt, at sikkerheden er i top. Derfor er det vigtigt, at du sørger for blandt andet at have redningsveste på din båd. Der findes også andre regler for, hvordan man opretholder sikkerheden på sin båd. Disse kan du blandt andet finde på nettet. 

Hvis du gerne vil se, hvilke andre former for udstyr, du kan få til din båd, så kan du tjekke de forskellige forhandlere ud på nettet. 

Speedbådscertifikat

For at kunne sejle en båd, kræver det også at du har taget et speedbådscertifikat. Et speedbådskørekort svarer til et kørekort til en bil. Det tager dog kun en dag, at få et speedbådscertifikat. Her lærer du alle regler, du skal kende, når du sejler en båd. Du lærer blandt andet også, hvordan du redder folk, hvis de falder i vandet. De fleste har som regel kun et speedbådscertifikat, men hvis du gerne vil op og sejle de helt store både, så kræver dette et yachtcertifikat. 

Tjek båden

Hvis du køber en båd af en privat sælger, så er det vigtigt, at du tjekker, om båden fungerer optimalt. Du kan blandt andet tag en tur i båden, inden du tager den med hjem. Det vil være ærgerligt, hvis du kommer hjem med båden, og derefter finder ud af, at motoren for eksempel er i stykker. Er du stadig i tvivl, kan du med fordel kontakte en bådtekniker, så du sikrer at båden fungerer helt optimalt.