renovering af ventilation

Læs med, hvis du overvejer en renovering af din ventilation

Læs med, hvis du overvejer en renovering af din ventilation

editorial

Hvis du overvejer at renovere dit ventilation, er du kommet til det rette sted.

I denne artikel gennemgår vi, hvad ventilationen består af, hvorfor det er vigtigt at vedligeholde den og hvilke virksomheder der kan hjælpe dig med renoveringen. Vi slutter af med et kig på de forskellige typer ventilation, som du kan vælge imellem.

Hvorfor er ventilation vigtigt?

Ventilationen sørger for, at der kommer frisk luft ind i dit hjem eller din virksomhed og samtidig fjerner den forurenet luft. Det er altså en vigtig del af vores dagligdag, da vi har brug for god ventilation for vores sundhed og velvære.

Men ventilationen skal selvfølgelig vedligeholdes for at kunne fungere optimalt. Dette kan du gøre ved at skifte filter og rengøre ventilationskanalerne regelmæssigt. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at renovere ventilationen for at opnå den bedste luftkvalitet.

renovering af ventilation

Hvis du synes, det hele lyder lidt overvældende, skal du ikke fortvivle. Der findes en række virksomheder, som specialiserer sig i ventilation og kan hjælpe dig med renoveringen. Dette er typisk virksomheder indenfor ventilation, energi og byggeri. Du bør dog altid sørge for at undersøge virksomhedernes kompetencer og referencer, før du indgår en aftale.

Vær ekstra opmærksom

Nogle virksomheder bør være ekstra opmærksomme på deres ventilation – især dem, hvor medarbejderne opholder sig mange timer dagligt. Dette omfatter bl.a. skoler, kontorer og hospitaler. I disse miljøer er det nemlig særlig vigtigt at sikre god ventilation for at fremme sundheden.

Hvis du er i tvivl om, hvilken ventilation der bedst passer til dit hjem eller virksomhed, kan du altid kontakte en specialist for rådgivning. Der findes fx anlæg med mekanisk ventilation – dvs. ventilationen tvinger luften ud og ind – eller naturlig ventilation, hvor luften skiftes ved at åbne vinduer og døre. Valget afhænger bl.a. af størrelsen på det område, som skal ventileres, samt budgettet for renoveringen.

Her er et godt sted at starte: https://www.safe-coating.dk/coating–rensning-af-ventilation/rensning-af-ventilation.