regnskoven

Kan du gøre noget godt for regnskoven?

Kan du gøre noget godt for regnskoven?

For rigtig mange mennesker føles det så fjernt, når man hører tale om, at man kan gøre en forskel på den nuværende situation for regnskoven.

Det ligger så langt væk, og hvordan kan en enkelt persons indvirkning gøre nogen markant forskel?

Desuden er vi blevet tudet ørene fulde af, at det er så vigtigt at redde regnskoven næsten siden, vi blev klar over vores skadespåførsel på regnskoven, om det så var direkte fældning eller ens forurenende vaner, videre til hippie-tiden til nu, at den fanfare lidt drukner i talen om andet klimasnak.

Det er mærkeligt med tanke på, at klimaet atter er blevet et stort emne, men så glemmer vi at tale om de konkrete områder, der trænger til en forandring, og her er regnskoven blandt dem, om det så er i Afrika, Sydamerika eller et andet sted i det subtropiske bælte i verden.

Men for det første er det værd at bemærke, at hvert individ kan skabe en stor forandring, der i sig selv kan virke som en positiv domino-effekt, en opadgående spiral og en sommerfugleeffekt, når den første bliver sat i vækst.

Alle bevægelser i verden er udsprunget af en enkelt persons idé, og selv de store naturfredningsforeninger er jo blevet stiftet på baggrund af en smart persons idéindfald eller sammen i en lille gruppe.

Så selv din minimale lille indsats for at gøre noget godt for miljøet i sig selv skal hyldes, og hvis du så ligefrem konkret går ud og støtter bevarelsen af regnskoven ved at betale et enkelt beløb til en forening, der vil forsøge at redde regnskoven, eller du betaler kontingent samme sted, så kan du være sikker på, det går til et godt formål i den rigtige retning.

Din lille forandring kan du jo føre videre til alle mennesker, så de får lyst til at agere på samme måde.