ølbrygning

Undgå insekter i din ølbrygning

Undgå insekter i din ølbrygning

Godt nok siger man, at man har godt af proteiner, og der er proteiner i insekter, og selvom det da er blevet en delikat spise, vis fænomen er nået til Danmark, så er noget af det mest irriterende næsten at finde en flue, bananflue, hveps, myg, møl, ja, alt i den kategori nede i ens fadøl.

Endnu værre ville det vel egentlig faktisk være, hvis man knappede en frisk øl op fra kassen, om man så selv havde brygget den ved ølbrygning derhjemme og købt den i butikken, hældte den op i et glas, og ud kom en døddrukken flue, der nok havde ligget der alt for længe og var ved at gå i opløsning.

Og tænk så lige, hvis du havde drukket af flasken først…

Man kan være rigtig uheldig, når man køber øl, og den slags sker, men hvis man brygger øl selv, så kan man gøre sit til, at man undgår at få insekter ned i det.

Dette gør man lettest ved, at man for det første sørger for at foretage ølbrygningen et sted, hvor insekter ikke sådan lige kan komme til. Der kan være nede i kælderen gennem flere døre.

Hvis man brygger øl i et udeskur, er der større chance for, at fluer og andet kryb kan finde ind til ens øl og gæringsproces, så her skal man være mere opmærksom.

Når man så er i processen med at brygge øl, så skal man altid sørge for, at der er låg på brygningsprocessen, så de små dyr ikke kan komme derned.

Hold kun åbent for processen, mens du selv kan overvåge, hvad der sker.

Sådan en gæringsproces kan virkelig tiltrække insekter, så det er med at holde dem borte bedst muligt, men lad være med at sprøjte med insektmidler, da den slags bare kan ende nede i din øl.