glarmester

Lad da glarmesteren klare de ruder for dig

Lad da glarmesteren klare de ruder for dig

Det er ikke ruderne i et kortspil, glarmesteren kan hjælpe dig med, men måske er vedkommende en habil kortspiller, men det er først og fremmest hans professionel, som vi skal have i højsædet.

Glarmesteren er jo kendt for at kunne lave mange forskellige typer glas, fremstille dem, sælge dem og ofte endda også levere dem, så du har dem klar til opsætning i forhold til, hvad du skal bruge dem til.

Det kan være en specifik lokal glarmester, du skal bruge, såsom en glarmester i Nykøbing Falster, hvor du selv bor, hvor du har brug for forskellige former for glas.

De mest typiske og sete eksempler er dog nok formentlig, når man skal have lavet ruder til ens hjem i form af alt fra facaderuder til ruder på den lange side af huset, måske også et anneks, loftsvinduer eller til de andre længer på en gård, hvis man bor sådan et sted, hvilket kunne være meget sandsynligt på lige netop Falster.

Typisk for Falster er også, at mange af de her gårde er af den ældre type, som er så specielle, fordi ikke to blev lavet ens dengang, at man ikke som sådan kan regne med nogle standardmål, når man skal bruge blandt andet vinduer.

Husene kan også være faldet ned i fundamentet, vindueskarmen kan være sunket, eller der kan være sket udvidelser og sammentrækninger gennem tiden, så de oprindelige mål ved de originale vinduer slet ikke gælder længere.

Således kan man ikke bare gå ned i en butik, hvor de sælger vinduer efter mål for at finde dem, man selv skal bruge.

Man bliver simpelthen nødt til at bestille dem fra en glarmester, så man ved, at man kan få lavet dem efter lige de mål, som der er gældende ved ens hus lige nu.

Lad os ende med en vittighed: Hvad gør en glarmester, når han ikke har flere glas?

Han drikker af flasken!