ølbrygning

Back to basics - bryg din egen øl!

Back to basics - bryg din egen øl!

At de danske forbrugeres vaner den seneste tid har været underlagt forandringer, kan der ikke herske nogen tvivl om. Nu til dags er der skarpt fokus på kvaliteten af fødevarer, smagen heraf og det, at bruge naturlige ingredienser – ligesom de forarbejdede produkter taber terræn. Og det gælder også øl 

Der har ellers været en ganske kedelig adfærdsændring til, at man i en lang perioder har været klistret til tablet, mobil og computer, fremfor at fornøje sig i frisk luft i fællesskab med kammerater. Men nu begynder pendulet – heldigvis, vil mange nok mene – at svinge den anden vej. 

Interessant er det også, at når vi alligevel sidder foran skærmen og puster ud om aftenen, er de mest populære programmer nu serier som “Bonderøven” og “Nak og æd”.

At udtrykke egen identitet er en vigtig del af det, at være menneske. Og det kan eksempelvis gøres gennem nogle af de “back-to-basic”-tendenser, der fremhersker. Det være sig eksempelvis at skifte den præfabrikerede dåsebajer ud med én, du helt selv har brygget. 

En forklaring på, hvorfor håndbrygning derhjemme har vundet så stort et indpas kan også være, at de fleste af os har en ekstremt travl og hektisk hverdag, hvor vi har et stressniveau, der er højere end nogensinde; processen under hjemmebryg er langvarig, kræver koncentration og er næsten meditativ, hvorfor det altså tjener flere formål; det smager forrygende, men samtidig er det også godt for sjæl og sind.

Det er simpelthen en fritidsaktivitet, der har fejet henover landet, og har taget mange danskere med storm. Det kan med rette kaldes en decideret trend, og eksperter vurderer, at der lige nu er mindst 10.000 glade hjemmebryggere.

Har ølbrygning også fanget din interesse, og er det noget du er fristet til at kaste dig over? Så besøg hjemmebryggeren.dk, hvor du finder alt, hvad du skal bruge – hvad enten du er grønskolling eller garvet i gamet.