murer

Bør man som murer tage lån i eget firma?

Bør man som murer tage lån i eget firma?

En murer i Silkeborg, der kunne være dig, kan have intentioner om at tage et lån i dig eget firma, men her skal du virkelig være påpasselig med, hvordan du gør den slags, og hvad pengene skal bruges til.

Man kan lave det, man kalder asset management, hvor man tager nogle af de værdier, goder, inventar og kapital på bundlinjen og investerer dem i øgning af firmaet, fordi man gerne vil tage et kvantespring med firmaet eller tage det skridtet videre lidt hurtigere, end hvad prognoserne måske viser.

Et klassisk lån kan måske også tages i firmaet, som man kan bruge til at investere videre i firmaet på en mere almindelig vis, hvis man nu som murer vil have noget nyt udstyr, nye lokaler eller noget helt tredje.

Så er man måske lidt i underskud og har en ekstra udgiftspost på dette område, men man er sikker på, at man kan betale dette tilbage – og det gør man da også efter aftalen og med de fastsatte renter.

Dette kommer dog også lidt an på, hvordan firmakonstellationen ser ud, for det er ikke uden betydning, hvor meget man selv hæfter for ved oprettelsen af firmaer, også når man ændrer det senere.
Blandt andet skal man bemærke de regler, der er ved at komme i et iværksætterselskab.

Men dog må du ikke tage et lån i dit firma i visse situationer for at forsøde tilværelsen rent privat, for selvom du er ejer af firmaet, så tilhører goderne jo stadig firmaet selv, og dem må man ikke bruge privat.

Dette er også til din fordel, hvis man for eksempel ser på, hvis ens firma skal lukke, og man så ikke hæfter personligt, så skal man ikke af ens private økonomi hen at betale for den gæld, der er udestående.

Men dette virker også begge veje, så du må ikke udnytte firmaet til din egen fordel.