Fysioterapeut

Hvorfor skal jeg gå til fysioterapeut?

Hvorfor skal jeg gå til fysioterapeut?

Måske tænker du, at så længe du bare sørger for at komme ned i fitness centeret med jævne mellemrum, og i øvrigt får en massage i ny og næ, går det nok. Men her skal du være opmærksom på, at blot fordi du træner, er der ingen garanti for, at du træner korrekt.

Du kan faktisk risikere at bidrage til dine skader og skavanker gennem træning, hvis du gør det forkert. En massage er glimrende i forhold til at øge blodgennemstrømningen i dine muskler, men kan ikke stå alene, når det handler om at komme de dybere liggende årsager til dine smerter og spændinger til livs. Her har du brug for den behandling og de anvisninger, som en dygtig fysioterapeut kan tilbyde.

Hvad gør en fysioterapeut?

En fysioterapeutisk behandling består i andet og mere end manuel terapi som for eksempel massage. Din fysioterapeut vil til at begynde med udføre en grundig undersøgelse af din krop og dit bevæge apparat for at fastslå, om der er skævheder eller skader på dette, som kan være medvirkende årsager til dit ubehag.

Dernæst vil han eller hun konstatere skadens omfang. Har du for eksempel oparbejdet slidgigt eller skader på ligamenter eller muskler, kan det være nødvendigt med mere omfattende behandling i form af eksempelvis tapening eller en støtte forbinding.

Ellers består en fysioterapeuts arbejde mestendels i at behandle, og sideløbende give dig anvisninger i forhold til øvelser, du kan lave hjemme. Denne form for terapi, som også inkluderer et stykke arbejde fra din side, er med til at øge din krops bevidsthed. Således vil du i fremtiden være mere opmærksom på hvorledes du bruger din krop korrekt og lytter efter dens signaler, hvilket kan være med til at forebygge yderligere opståen af spændinger og skavanker.

Du kan finde din fysioterapeut i Skanderborg på hoerningfys.dk