Få hjælp til at få dit familiemedlem på et misbrugscenter

Hvis du er i familie med en, der drikker for meget, ved du helt sikkert, at det kommer til at fylde rigtig meget i dagligdagen. Vedkommendes misbrug er ikke til at skjule og er tydeligt i alle sammenhænge, hvor I er sammen. Enten fordi vedkommende er rastløs efter at kunne være alene og komme i gang med at drikke, eller fordi vedkommende tager godt for sig af den alkohol, der bliver serveret. Så meget at det bliver ubehageligt for dig at være vidne til. Det kan føre til, at du ikke længere har lyst til at invitere vedkommende hjem til dig. 

Som pårørende til en alkoholiker kan du ofte føle, at du går balancegang i forhold til at komme til at skubbe alkoholikeren væk og at hjælpe vedkommende. Det kan være virkelig frustredende for dig. Derfor er det en god ide, at du sørger for at få hjælp. Ikke bare til alkoholikeren, men også til dig selv. Først og fremmest kan du få hjælp til, hvordan du kan få alkoholikeren på et misbrugscenter. Det kan være svært at foreslå det, uden at alkoholikeren bliver sur på dig, og det ønsker du jo heller ikke. 

På misbrugscenteret Søby Park kan de hjælpe dig med, hvordan du kan overbevise alkoholikeren om, at det vil være det bedste for vedkommende at komme i behandling. Du kan derfor starte med at ringe til dem, hvordan du kan motivere vedkommende til at tage af sted. 

Derudover kan du også selv få hjælp til, hvordan du skal håndtere de traumer, som du har fået i forbindelse med dit familiemedlems alkoholisme. Det kan give dybe sår på sjælen at være vidne til. Ikke mindst hvis du er et tæt familiemedlem, der har oplevet en række svigt i forbindelse med dit familiemedlems alkoholisme. Det er noget, som det også er vigtigt for dig at få bearbejdet.