Boligskat

En kort guide til at forstå boligskatten

En kort guide til at forstå boligskatten

Når du først bliver boligejer, er der en række udgifter og omkostninger, som du skal kende til. Som boligejer i Danmark skal du betale skat og afgifter af den grund du ejer, og hvis der er bygget på grunden. Det kalder vi også for boligskat. Boligskatten opkræves hvert år, hvorfor det skal betales fast så længe du ejer den grund og bolig. Det er en opkrævning der kommer uanset om du boligen er betalt ud. Derfor er det vigtigt at indregne boligskatterne som en fast del af budgettet. 

Boligskat skal du betale uanset om du ejer et hus, rækkehus, sommerhus eller en ejerlejlighed. Boligskatten består grundlæggende af følgende to udgiftsposter: Ejendomsskat og ejendomsværdiskat. 

I denne artikel dykker vi ned i netop disse to udgiftsposter, så du ved hvad de består af, samt hvordan du beregner, hvad du skal betale i ejendomsskat og ejendomsværdiskat. 

Kort information om ejendomsskat

Ejendomsskat er en beskatning som du betaler til din lokale kommune. Der kommer en opkrævning to gange om året fra din lokale kommune, som enten hedder grundskyld eller ejendomsskat. Her bliver værdien af din grund vurderet uden bebyggelse. Af denne værdi skal du betale en promille som kommunen har fastsat. Promillen er individuel fra kommune til kommune, hvorfor du skal se, hvad den aktuelle promille du skal betale til din lokale kommune. 

Kort information om ejendomsværdiskat

Ejendomsværdiskat er en beskatning som du direkte betaler til staten. Her bliver der hvert år lavet en offentlig ejendomsvurdering af både dit grundareal samt de bygninger der er placeret på grunden. Det kan være en smule billigere alt efter hvor gammel du er, og hvornår du har købt din bolig. Som udgangspunkt skal du forvente at skulle betale 1 % af den samlede ejendomsværdi. Hvis ejendomsværdien overstiger 3.040.000 kroner, skal du beskattes af 3 %.

Bliv klogere på din boligskat her hos https://husblog.dk/forstaa-din-boligskat/.